POP Solutions reikt naar sterren met een meerderheidsparticipatie in Kozmoz 

Persbericht van 24 januari 2023

John Morent (CEO, POP Solutions), Dirk De Win (General Manager, Kozmoz),
Bart Claeys (Sales Manager, Kozmoz) & Pascal Vandecaveye (CEO, POP Solutions)

Het jaar begint goed voor POP Solutions: het POS-bedrijf uit Nijvel trapt 2023 af met een meerderheidsparticipatie in Kozmoz Design & Display, een Mechels bedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van permanent POS-materiaal. POP Solutions, dankzij een cultuur van continue ontwikkeling en innovatie al marktleider in POS-promotiemateriaal in karton, wil zo de divisie permanent POS-materiaal verder versterken.

De twee bedrijven vullen elkaar perfect aan. Kozmoz heeft heel wat expertise in de ontwikkeling van permanente displays en beschikt over een groep kwalitatieve, internationale leveranciers. POP Solutions zorgt voor de nodige knowhow in de productie van zowel kartonnen en permanent displays. Zo ligt de weg voor Kozmoz open naar kleine en middelgrote series dankzij de lokale producties-units van POP Group.

Voor Kozmoz-klanten verandert er niets. Dirk De Win en Bart Claeys blijven aan het roer van Kozmoz staan en blijven verantwoordelijk voor het algemene en commerciële managements. “Het feit dat Kozmoz en POP Solutions de krachten bundelen, biedt een perfect antwoord op de steeds sterker wordende internationalisering en globalisering op de POS-markt,” aldus Claeys. “Dankzij deze samenwerking kunnen we als groep de hele waaier van POS-oplossingen aanbieden en onze klanten nog meer service bieden. De ultieme droom van ‘one-stop shopping’ – of, beter nog: ‘one-stop POSsing’ – wordt nu echt werkelijkheid.” Ook POP Solutions is enthousiast over de samenwerking. “Ik ben heel blij met deze overname en weet dat ik op het eindeloze enthousiasme van Dirk en Bart kan rekenen om samen de nieuwe Benefralux-marktleider in permanente displays uit te bouwen,” vertelt John Morent, CEO van POP Solutions. “Bij POP hebben we intussen al in een nieuw machinepark geïnvesteerd om die ontwikkeling kracht bij te zetten.”

Meer lezen

Het Belgische Kozmoz werd opgericht in 2003 als ontwikkelaar van permanente displays. De internationale klanten van het bedrijf zijn vooral afkomstig uit sectoren als DIY, Home & Deco, FMCG, Farma en Cosmetica. Kozmoz ontwikkelt en produceert geavanceerde displays die voldoen aan heel wat verschillende communicatiebehoeften. Elke klant kan bovendien rekenen op een persoonlijke contactpersoon of ‘Kozmonaut’ om te garanderen dat projecten vlekkeloos verlopen.

POP Solutions ontwikkelt al meer dan 15 jaar oplossingen die de visibility van bedrijven en merken op het verkooppunt boosten. Het bedrijf was oorspronkelijk actief in de productie van kartonnen POS-materiaal, maar richtte na verschillende overnames ook een afdeling op voor permanent POS-materiaal, én een eigen digitale drukkerij. Met twee productiefaciliteiten – één in Nijvel en één in Kontich – is POP Solutions vandaag een belangrijke speler in multimateriaal POS-oplossingen in de Benelux en Frankrijk.

Uw contactpersoon

laurie.brion@pop-solutions.be
www.popsolutions.be