Kozmoz zet kleurenselector van GAMMA in de verf

Intergamma en Kozmoz sloegen onlangs de handen in elkaar om het concept van de kleurenselector en verftesters van GAMMA Nederland tot leven te brengen in het verkooppunt.

Gamma kleurtester

Altijd de juiste verf

GAMMA biedt heel wat verfkleuren en -types aan. Om consumenten te helpen bepalen welke verf en kleur het best bij hun project past, ontwikkelde de doe-het-zelfketen een uniek testconcept. Shoppers kunnen er een kleurtester aankopen in de gewenste kleur, het juiste type verf én de juiste afwerkingsgraad.

Om het assortiment testers op de juiste manier in de kijker te zetten, was GAMMA op zoek naar een partner om het concept tot leven te brengen in het verkooppunt.

Kozmoz nam het originele concept in handen, produceerde het volledige meubel en zorgde, in samenwerking met RMB, voor de complete POS-installaties in meer dan 90 GAMMA-verkooppunten.
De stijlvolle installatie geeft consumenten aan de hand van kleurkaarten en samples in één oogopslag een beeld van de verschillende mogelijkheden, en biedt bovendien heel wat ruimte om de verftesters van het merk op een nette, elegante manier uit te stallen.

Tot in de details

De volledig modulaire, flexibele modules werden tot in de puntjes uitgewerkt en werden speciaal ontwikkeld om extra overzichtelijk te zijn. “We zorgden onder meer voor speciale spuitgietstukken die ervoor zorgen dat er een extra groot vlak van de kleurkaarten zichtbaar is,” aldus Karl Gielis, KAM bij Kozmoz. “Zo kunnen shoppers zich een nog beter beeld vormen van de kleuren. Daarnaast voorzagen we de kleurtester displays van pushersystemen die de kleurtesters elke keer opnieuw perfect uitlijnen nadat iemand er eentje uitneemt. Dat houdt de look van de units netjes en strak. Het zijn die details die echt het verschil maken voor de aanblik van de winkel.”

Speciale ledverlichting zet de verschillende kleursamples extra in de kijker, en solide onderkasten met softclose-lades in houtlook zorgen ervoor dat de kleurenselector perfect blendt met het winkelconcept van GAMMA. Bovendien is de communicatie op de units eenvoudig aanpasbaar. “De visuals op het meubilair zijn magnetisch,” legt Karl Gielis uit. “Zo kunnen we de kleurenselector de komende jaren visuele updates geven of aanpassen aan het wijzigende gamma zonder grote ingrepen. Dat maakt het hele verhaal nog een stuk flexibeler én duurzamer.”

Voor een snelle montage ter plaatse werden de units voorgemonteerd in het atelier. Na transport naar de verschillende verkooppunten – meer dan 90 GAMMA-winkels over heel Nederland! – zorgden we samen met onze vaste partner RMB Fieldmarketing voor een vlotte, naadloze plaatsing in de winkelruimte.

Jarenlang partnerschap

Dankzij jarenlange ervaring op gebied van kleurenwanden wisten we dat Kozmoz de juiste partner was om dit omvangrijke project tot een goed einde te brengen. Een mooi voorbeeld van de voordelen van een sterk partnerschap!

Erik Tessels, project manager bij Intergamma

Intergamma koos Kozmoz als partner op basis van een jarenlange succesvolle samenwerking. De eerste opdracht voor Intergamma voerde Kozmoz al uit in 2013. “Dankzij jarenlange ervaring op gebied van kleurenwanden wisten we dat Kozmoz de juiste partner was om dit omvangrijke project tot een goed einde te brengen. Een mooi voorbeeld van de voordelen van een sterk partnerschap!“ aldus Erik Tessels, project manager bij Intergamma.

Ook op zoek naar stijlvol winkelmeubilair of andere POS-oplossingen? Laat u inspireren door onze realisaties of neem contact met ons op!